COMPUTER AND EEMC FOR VOCLET-2011

   EEMC---VOCLET-2011
1. Hook's Law state that within elastic limit, stress is : Ans : Directly proportional to strain.

2. If three co-planer concurrent forces are in equilibrium then force is proportional to--of the angle between the other two forces. Ans ::: sin


3. If @ is the angle of friction then co-efficient of friction is given by... Ans::: sin@/cos@   [it is tan@]

4. Mechanical advantage of a simple lifting machine is defined as :  Ans :  load / effort.

5. While raising the automobile axle for taking out the wheel for repair the device used is : Ans : Screw jack.

6. Engineering Mechanics is a science which describes and predicts the state of ------ under the action of force. Ans: moment or resultant force.

7. Which one of the following is dimension less?? Ans : specific gravity.

8. If a body is isolated from all other members which are connected to it, then it is called the :  Ans: free body.

9.  If the forces, which meet at one point , but their lines of action do not exist on plane, they called:  Ans: non coplanar concurrent forces.

10. Bow's notation is particularly helpful in ----- solution of problem involving forces in equilibriums:
Ans : Lami's Theorem.
11. A couple is formed formed by :  Ans : Two equal and unlike parallel forces.

12. The ratio of limiting friction and normal reaction is known as :  Ans : Co-efficient of frication.

13. The CG of a semi-circular ring lies:  Ans: Within the ring.

14. Dynamic frication as compared to static frication is : Ans : less.

15. Impulse is define as : Ans:    force X  time.
Tag : VOC_EEMC, voclet coumputer question paper, question paper of voclet 2010, computer mcq.

Comments

Popular Posts

jexpo 2013 rank and counseling related question answer

VOCLET 2013 rank related question answers

JEXPO 2014 new syllabus | application notice | online application form